נכתב במקור ע"י Otoshigami בתאריך 30.04.18
~Welcome to the IDOL HELL~
היי חברים~
ברוכים הבאים למדריך המקיף למשחק הפלאפון של Love Live.
אני מקווה שאצליח לסקור את האספקטים העיקריים שלו מבלי לבלבל את השכל יותר מדי (לא מאמין שאצליח, אבל נו). זה משחק די מורכב, ואני אשתדל ללכת מההתחלה. הרבה ממה שלמדתי למדתי בזכות ליה, TsUNaMy WaVe שעזרה לי להתאקלם מהר, והשאר מניסוי וטעייה. אז.. מקווה שתהיה לכם קריאה מהנה, הבנה מוצלחת… ושתזכו לצלול אף אתם למעמקי האיידול הל (;
תוכן עניינים
- סקירה כללית.
- קלפים וקבוצות.
2.1. ניתוח מידע של קלף.
2.2. אימון.
2.3. אימון מיוחד. - הסיפור, חלוקת הדמויות ויעדים.
- סקאוטינג.
- השירים.
1. סקירה כללית
קודם כל, חשוב להבין שמדובר במשחק קצב למערכות Android ו-iOS שזמין להורדה בחינם בחנויות האפליקציות. אני אישית לא הכרתי ולא שיחקתי משחקי קצב לפני כן, ולמי שבאותה סירה איתי – מדובר בז'אנר משחקים שבהם מתנגנים שירים, תווים עפים ברחבי המסך בהתאם לקצב השיר (לרוב לפחות חח), והשחקן צריך ללחוץ על התו בתזמון הנכון.
עד כאן זה פשוט, נכון?
שירים מופעלים, תווים נזרקים, שחקן צריך ללחוץ בהתאמה.
איפה זה מסתבך אם כן?
המשחק מבוסס על האנימה/פרויקט שמוכר כ'לאב לייב'. מבלי להיכנס לכל ההיסטוריה של הפרויקט הזה, מדובר בקבוצה של תשע בנות תיכון השואפות להיות 'איידוליות בית ספר' מוצלחות. האנימה 'לאב לייב: פרויקט איידול בית ספר' זו רק אחת מהתוצאות של הפרויקט הזה, והן התחילו בהוצאת סינגלים וקליפים באיכות מזעזעת עוד לפני שסדרת האנימה יצאה, כשכל הסיפורים והרקע של הדמויות היה עובר במגזין שהיה מיועד לכך.
אם אינכם מכירים את הסדרה או את הדמויות… אודה שזה פוגע במידת מה בחווית המשחק, אך יצא לי להכיר שחקנים שהכירו את הדמויות מתוך המשחק, וזה בסוף מה שגרם להם לצפות באנימה. אני אשתדל להנגיש את המדריך גם עבור אלו שאינם מכירים את המדיום כלל. לא פוסח על קהלי יעד (;
טוב, אז מה זה אומר שהמשחק מבוסס על לאב לייב?
בקרוב תבינו…
אני רוצה גם לציין לפני המדריך שאני שחקן חינמי, ומעולם לא הוצאתי כסף על המשחק. מהסיבה הזאת כל נקודות ההנחה שלי לגבי נדירות של דברים מופנית לכאלו שבחרו עדיין לא להוציא כסף. אני מאמין שניתן ליהנות מהמשחק גם ללא תשלום, ולא אתייחס למה שקשור בהוצאה כספית.
2. קלפים וקבוצות
אם יצא לכם לשמוע את המושגים 'UR', 'קלפים מאויידלים' וכל מיני דברים שגורמים לתהות אם אנחנו משחקים משחק קצב או מרכיבים אוסף של סופרגול, אקדיש את החלק הראשון להסביר זאת.

במשחק אנו אוספים 'קלפים' של בנות, בעזרתם אנו מרכיבים קבוצה של תשעה קלפים, שהיא נצרכת ומשפיעה רבות על תוצאות השיר שאנו משחקים (התמונה לעיל מציגה את אחת הקבוצות שלי). הקלפים נעים בנדירותם מקלף בדרגת N הפשוט שמקבלים לאחר שעושים כל שיר, ועד ל-UR הנדיר והעוצמתי שיש סיכוי של אחוז בודד להשיג בכל 'שליפה' יקרת ערך. נחלק את ההסבר על הקלפים ל:
1. ניתוח האספקטים של הקלפים.
2. אימון ועליית רמות.
3. אימון מיוחד – איידולייז.
לאחר מכן, אני בטוח שכל מה שקשור במה שנשמע מסובך יהיה ברור עבור כולכם (:
מה שכן, ישנם חלקים מעט יותר מורכבים שעליהם אכתוב הדרכה בנפרד כדי לא לסבך. המדריך נועד לתת רקע למתחילים ומידע בסיסי.
בהצלחה! ^^
2.1. ניתוח מידע של קלף
בואו נסתכל על הקלף הבא:

מדובר בקלף בנדירות SR של אומי. את המרכיבים שעליהם אדבר תוכלו למצוא בכל קלף אלא אם כן אציין בפירוש אחרת.
שם, סוג ונדירות [שחור] – שם הדמות, הסוג והנדירות של הקלף. מה שמעניין שם זה כפתור ה-Type שמציג פרטים טכניים על הדמות למקרה שאינכם מכירים את המאפיינים של הדמות. ארחיב על הדמויות והחלוקה של המאפיינים שלהן בהמשך, כי יש לחלוקה הזאת משמעות טכנית במשחק. חשוב לזכור רק שכפתור ה-Type יכול להביא לכם את המידע הטכני אודות הדמות.
רמה [אדום] – ככל שהרמה גבוהה יותר, הכוח של הקלף גדול יותר. הרמה המקסימלית אליה כל קלף יכול להגיע תלויה בנדירות שלו, זה מתחיל מרמה 40 לקלף N, ומגיע עד לרמה 100 לקלף UR מאויידל.
את הרמות מעלים באמצעות 'אימון', אספקט שארחיב עליו בהמשך.
קשר/בונד [ירוק בהיר] – עוד נתון שמחזק את הכוח של הקלף, וכאשר מגיע למקסימום – פותח 'סיפור צדדי' של הקלף (ארחיב על סיפורים צדדיים בהמשך). בונד עולה כאשר מסיימים שיר והקלף נמצא בקבוצה המשוחקת.
סטאמינה [כחול] – מספר נקודות ה'חיים' שהקלף מעניק. כאשר אתם משחקים שיר, כל קלפי הקבוצה מחברים את הסטאמינה שלהם וכך נקבעת הסטאמינה שלכם לאורך השיר. על כל תו שפספסתם לחלוטין או חלקית – תאבדו סטאמינה, וברגע שהסטאמינה תגיע לאפס, אתם תפסידו את השיר לחלוטין.
אטריביוטס [ירוק כהה] – אחד האספקטים החשובים ביותר להבנה במשחק.
כל השירים והקלפים מתחלקים לאחד משלושה צבעים – כחול (Cool), ירוק (Pure), וורוד (Smile), ולכל קלף יש מספר נקודות כוח כלפי כל אחד מהאטריביוטס האלה. הקלף בדוגמה הוא קלף בצבע כחול, כך שהאטריביוט החזק ביותר שלו הוא Cool. תוכלו לראות בתמונה גם שבאמת הכוח שלו באטריביוט הכחול גבוה בהרבה מהאחרים.
האטריביוטס זה בעצם ה'כוח' של הקלף. לכל שיר ושיר יש צבע משלו, ומספר הנקודות שתקבלו בו מושפע באופן ישיר וקריטי מאוד מהערך המשולב של האטריביוט המתאים של כל קלפי הקבוצה. לדוגמה, השיר Wonderful Rush הוא שיר בצבע כחול, כך שכאשר תשחקו אותו, הוא ישלב את האטריביוט הכחול (Cool) של כל תשעת קלפי הקבוצה, ועל בסיס זה תקבלו נקודות בשיר על כל לחיצה. בנוסף, התאמה של צבע קלף לשיר מביאה מצד עצמה עוד בונוס גדול לנקודות, ולכן אחד הדברים החשובים ביותר לעשות מיד כשמתחילים במשחק הוא ליצור שלוש קבוצות שונות, שכל אחת מכילה קלפים בצבע אחיד – אחת כחולה, אחת ורודה ואחת ירוקה. כך שבכל פעם שתיגשו לשיר, תראו את הצבע שלו ותבחרו קבוצה מתאימה. זה הא"ב של השחקן המתחיל.
אולי זה נשמע מעט מסובך, אך זה אחד הדברים האלמנטריים ביותר במשחק, וגם אם זה לא היה הכי ברור עכשיו, כשתהיו בפנים זה יהיה פשוט מאוד ^^
אטריביוטס של קלף עולים בשלושת הדרכים הבאות:
– רמה. כל רמה מעלה את כל האטריביוטס.
– בונד. הרבה לא יודעים, אך על כל נקודת בונד מקבלים עוד נקודה לאטריביוט של הקלף. אם בקלף המוצג בדוגמה אנו רואים שיש 250 נקודות בונד להעלות, מה שאומר שהקלף יקבל עוד 250 נקודות לאטריביוט הכחול כשנעלה את הבונד עד הסוף אותו עד הסוף (ולמעשה 500 בפוטנציאל, אך נדבר על הפוטנציאל המלא של כל קלף בהמשך).
– יכולות SIS. חלק מעט מורכב, שניגע בו טיפה כעת.
יכולות SIS [סגול בהיר] – זה מקום שיש בו מעט הבדלים וחיסרון כלפי הקלפים הראשונים שיהיו לכם. בקלפי R ומעלה תראו שיש לכם 'חורים שחורים', סלוטים, להכניס בהם יכולות שתאספו במהלך המשחק. בתור התחלה אתם תאספו ותכניסו לסלוטים האלו בונוסים פשוטים שמעלים 250 נקודות לאטריביוטס מסוים, אך בהמשך ניתן יהיה להכניס שם בונוסים רציניים יותר. בתמונה תוכלו לראות שלקלף הזה (ובכלל, לקלפי SR) יש שני סלוטים פתוחים ועוד שניים נעולים. נדבר על זה קצת יותר לאחר שאסביר על 'אימון מיוחד'.. בהמשך.
יכולת קלף [כתום] – עוד אספקט שחשוב מאוד להבין. אמנם לא תתקלו בו בהתחלה, מכיוון שלקלפי N אין יכולות כלל, אבל מהר מאוד תמצאו את עצמכם מלאים בקלפי R ומעלה, וחשוב להבין את היכולות השונות.
היכולות מופעלות תוך כדי שאתם משחקים בשיר. לכל יכולת יש:
תנאי – מה הטריגר שגורם לה לפעול. במקרה של הקלף בדוגמה – "על כל 18 תווים."
סיכויי הפעלה – אף יכולת לא פועלת בוודאות כשמתקיים התנאי. בכל קיום של התנאי, יש סיכוי שהיכולת תפעל. במקרה שלנו, הסיכוי הוא "25 אחוז."
האפקט – יש שלושה אפקטים עיקריים, שעל פיהם נהוג גם לחלק את היכולות של כל הקלפים. במקרה שלנו מדובר ב"ריפוי 3 נקודות סטאמינה", וזה בעצם אומר שהקלף שלנו הוא 'הילר' (Healer). כך שבשורה תחתונה, היכולת של הקלף שלנו היא "על כל 18 תווים, קיים סיכוי של 25% שנתרפא ב-3 נקודות סטאמינה."
הסוגים האחרים הם סקורר (Scorer), שבהתקיים התנאי וסיכוי ההפעלה מביא לנו בונוס של ניקוד, ופקפרט לוקר (Perfect Locker) שבהתקיים התנאי וסיכוי ההפעלה נותן לנו מספר שניות בהן 'פספוסים' בתווים של השיר הופכים ל-Perfect ועוזר לנו לשמור על קומבו גבוה.
לקלפי N אין יכולות כלל, וקלפי R חולקים יכולות האחד-עם-השני. קלפי SR ומעלה הם בעלי יכולות בעלות שם ייחודי, למרות הדימיון באפקטים או בתנאים.
ליכולות הקלפים יש רמה בפני עצמה, והאפקט מתעצם ככל שהרמה גבוהה יותר. הרמה של היכולת היא אולי הדבר הקשה ביותר להעלות בקלף. נדבר על העלאת רמות של יכולות כשנדבר על 'אימון'.
יכולת מנהיג [חום] – בכל קבוצה שאתם בונים, הקלף המרכזי נקרא 'מנהיג', או 'סנטר', והיכולת המוזכרת באזור הזה מופעלת באופן פאסיבי כאשר הקלף הזה הוא המנהיג. במקרה שלנו, הוא מעלה את האטריביוט הכחול (Cool) של כל חברי הקבוצה ב-6% כאשר הוא המנהיג (עוד סיבה לעשות קבוצה בצבע אחיד). לא ניתן לשפר את היכולות האלה, והן עולות באיכות שלהן לפי הנדירות של הקלף. לפיכך תמיד עדיף לשים כמנהיג את הקלף הנדיר ביותר שיש לכם.
זהו, אלו הדברים שמרכיבים קלף במשחק. זה אולי החלק היותר-משעמם או מורכב של המשחק, אך הוא הבסיס שעליו כל מה שאדבר בהמשך עומד. המשחק הזה ללא ספק מורכב יותר ממשחקי הקצב הפשוטים שאתם אולי מכירים, אך תאמינו לי שהמורכבות הזו מוסיפה צבע נהדר למשחק והופכת אותו למה שהוא (;
2.2. אימון
אומי אמרה בסדרה ש"איידול לא יכולה להיות איידול אם היא לא שומרת על סדרת אימונים תמידית!" חח
וגם כאן, כדי להגיע לפוטנציאל המלא שלהם, הקלפים שלנו צריכים להתאמן, ובכך לעלות רמות, שישפרו את האטריביוטס של הקלף עד לשיא הפוטנציאל.
האימון מתבצע באופן שאולי יעורר קצת תמיהה – הקרבה של קלפים אחרים. אנחנו נוהגים לקרוא לאימון 'האכלה', כי אנחנו בעצם בוחרים קלף אחד ו'מאכילים' אותו בקלפים פשוטים וחלשים יותר.
בואו נסתכל על התמונה הבאה שתסביר בבירור:

בתמונה אנו רואים שאני מקריב שלושה קלפי N כדי לאמן קלף R של רין, ולהעלות אותה מרמה 52 לרמה 54. למטה ניתן לראות גם את העלייה בשלושת האטריביוטס שלה.
כמה נקודות טכניות מעניינות בנוגע לאימון:
– ככל שקלף בנדירות גבוהה יותר, כך קשה יותר לאמן אותו.
– כאשר אנו 'מאכילים' קלף בקלף שמכיל יכולת זהה לו (במקרה של קלפי R זה יותר נפוץ מכיוון שיש קלפים עם יכולת משותפת, ב-SR ומעלה יש צורך להאכיל בעותק של הקלף עצמו) – הקלף יקבל נקודות גם לרמת היכולת שלו. בנוגע לדוגמה שלנו, אילו הייתי מאכיל את רין בקלף R בעל יכולת זהה, היכולת הייתה עולה לרמה 2 ומתחזקת.
– לאחר שקלף מגיע לרמה המקסימלית, לא ניתן לאמן אותו עוד תמורת רמה, וניתן להאכיל אותו רק בקלפים שיעלו לו את רמת היכולת.
– ייתכנו פעמים שלאחר האימון תקבלו יותר נקודות ניסיון מאשר מה שהיה כתוב במסך המוצג. זה מאורע רנדומלי שנקרא Super/Ultra Success. אילו היה קורה דבר כזה במקרה שלנו, רין הייתה עולה כנראה לרמה 55 או 56 אפילו.
– ברגע שתקריבו קלפי R ומעלה, תקבלו סטיקרים, לפי נדירות הקלף שהקרבתם. זה נושא מורכב יותר שארחיב עליו בפני עצמו בהמשך.
– יש לכם אפשרות 'לנעול' קלפים כך שלא תוכלו להשתמש בהם להאכלה בטעות. אל תהססו להשתמש בה. כשאלבום הקלפים שלכם הופך לצי של איידוליות, קל למצוא את עצמכם מאכילים בטעות בקלף שלא הייתם רוצים להאכיל בו, ואז להתחרט על כך…
קלפי עזר


לא יצא לי להרחיב עליהם עד כאן, אך יש עוד סוג מסוים של קלפים שעובדים במתכונת קצת שונה. מדובר על קלפים שמייצגים דמויות מהסדרה שהן לא איידוליות, ובין היתר יכולים להופיע בהן האמהות של הבנות מהסדרה, המורות שלהן, חברות-תומכות שלהן, האחים של ניקו, ואפילו אלפקות (כן, אלפקות. אין לכם זכות לתהות אם לא ראיתם את הסדרה).
הקלפים האלה קיימים אך ורק במטרה להשתמש בהם לאימון. כל אחד מהם מביא את הבונוסים שלו, אך לרוב מדובר בכמות עצומה של נקודות ניסיון להעלאת רמות, או בהעלאת נקודות ניסיון ליכולות, דבר שקשה מאוד מצד עצמו כשמדובר ב-SR ומעלה, וחוסך מאיתנו מצוד אחרי עותקים במטרה להעלות את הרמה של היכולת.
זהו פחות או יותר לאימון. לרוב מתחילים תוהים מתי ואילו קלפים כדאי להיפטר מהם במטרה לאמן, ואשיב לשאלה הזאת לאחר שנדבר על אימון מיוחד וסיפורים צדדיים.
2.3. אימון מיוחד
אהיה כנה, לא משתמשים בביטוי הזה בפועל חח… אנחנו נוהגים לקרוא לזה 'לאיידל', וזה אחד האספקטים היותר-כיפיים שקיימים במשחק הזה. כדי להסביר אותו היטב, ארצה להראות לכם קודם כל את שני הקלפים הבאים:


נראה לכאורה שמדובר בשני קלפים שונים לחלוטין. שניהם קלפי SSR ירוקים (מסוג Pure) של נוזומי, אך ההבדל בכוח שלהם הוא שמים וארץ. מעבר לכך שהקלף הראשון הוא 'חדש' ברמה 1 ועם 0 בונד, נראה גם שהמקסימום רמה ובונד של הקלף השני גבוה יותר. ואם זה לא מספיק… הוא ויז'ואלית נראה לגמרי אחרת!
למעשה, מדובר באותו הקלף.
התמונה הראשונה נלקחה מאחד ה'סקאוטים' הראשונים שעשיתי, והתמונה השנייה צולמה במהלך כתיבת המדריך, ומציגה את הקלף הזה במצב הכמעט מושלם שלו (היכולת שלו עדיין ברמה 1…).
אז… מה בעצם קרה לקלף הזה?
לכל קלף וקלף במשחק יש צורת איידול.
מעין צורה מפותחת שמביאה את הפוטנציאל המלא של הקלף. כאשר קלף הופך ל'מאויידל', הוא משנה את המראה שלו, והרמה המקסימלית והבונד המקסימלי שלו עולים. בנוסף, בקלף מאויידל ניתן לפתוח עוד סלוטים של SIS (כפי שניתן לראות בתמונה, כל ששת הסלוטים פתוחים ומנוצלים), אך לנושא פתיחת ה-SIS יוקדש בהמשך חלק בפני עצמו כי הוא מעט מורכב להסבר.
אז, איך אנו מאיידלים קלף?
ישנן שתי דרכים עיקריות, אך ארחיב על הדרך הראשונה, העיקרית והיעילה יותר – עותק שני.
כאשר תשיגו עותק שני של קלף שכבר נמצא ברשותכם, תוכלו 'לשלב' ביניהם ולקבל את הגרסה המאויידלת של הקלף. זה נעשה בלחיצה על האפשרות 'Special Practice', ולאחר מכן בחירת הקלף ש'יאויידל' והעותק שיוקרב למען המטרה הזאת (זה משנה. הקלף הראשון שתבחרו יהפוך להיות המאויידל, ולכן אם יש לכם עותק ברמה גבוהה ועותק חדש – חשוב לשים את העותק החזק ראשון).
בואו נראה איך איידלתי את קלף ה-SSR הראשון שלי:


דבר נוסף, כאשר אתם מאיידלים קלף באופן הזה – ייפתח לו סלוט נוסף ל-SIS, כפי שניתן גם כן לראות בתמונה.
ניתן לאיידל שוב כדי לפתוח עוד סלוטים, אך ארחיב על כך בנפרד.
סיפורים צדדיים
חוץ מאשר ה'סיפור' של המשחק, עליו ארחיב בהמשך, קיימים סיפורים צדדיים שהם בעצם קטע מונולוג קצר של הקלף. היתרון הטכני בצפייה במונולוג הזה הוא שכאשר צופים בו בפעם הראשונה, מקבלים כסף (ששכחתי לציין, משמש לכל האימונים והאימונים המיוחדים…), ואת ה'מטבע' החשוב ביותר במשחק – אבן לב (Love Gem, כל אחד מתרגם אחרת. אני אתייחס לזה כ'אבן לב'), שעל היתרונות שלו ארחיב עוד בהמשך.
הסיפור הצדדי של קלף נפתח כאשר אנו מגיעים איתו למקסימום בונד בצורה מאויידלת. לכן, אחת העצות הגדולות שיש למתחילים היא לאיידל את קלפי ה-N שאתם מקבלים בכמויות על ההתחלה ולהתרכז בהעלאת הבונד שלהם למקסימום במהירות האפשרית. לאחר שתפתחו את הסיפור הצדדי ותצפו בו, אתם יכולים להשתמש בקלף המנוצל להאכלת קלפים אחרים באופן קבוע (קלף שפתחתם לו את הסיפור הצדדי יהיה עם אייקון קטן של פרח כזה, כפי שאתם יכולים לראות בתמונה שהבאתי בהסבר על האימון). מאז שפתחתם סיפור צדדי של קלף, אין משמעות לאימון של עותק חדש שלו. כל עותק שתקבלו ממנו, תוכלו להשתמש בכיף להאכלה (או לשימוש שני, אם מדובר בקלף יעיל… לא במקרה של קלפי N).
אפשרות נוספת שלא אקדיש לה במה היא האפשרות להסיר קלפים שאינכם צריכים ללא האכלה. תוכלו לעשות זאת ולקבל כסף במידה ואין לכם.
בפרט בתחילת המשחק כאשר תהיו מוצפים בקלפי N (שסביר להניח שתקבלו שלושה אחרי כל שיר שתשחקו), מומלץ לנצל לא מעט קלפי N להאכלה, ואם אין באפשרותכם להאכיל – תמכרו אותם בשביל כסף.
עד כאן הסבר קליל (ותאמינו לי שהוא היה קליל) לחלקים הטכניים והיבשים יותר של המשחק. כעת נעבור לחלק היותר סיפורי…
3. הסיפור וחלוקת הדמויות
הדמויות
למי שאינו מכיר את הסדרה, הנה קצת מידע כדי שתוכלו להבין מי הדמויות ומה מקור השירים גם מבלי לצפות באנימה. יש למידע הזה חשיבות גם לחלקים הטכניים של המשחק, כשנדבר על האופן שבו משיגים קלפים, וגם בהקשר של עוד כמה דברים… בואו ונסקור את הקבוצות השונות.
הסדרה מתחלקת לשתיים: הסדרה המקורית, בשם Love Live! School Idol Project, שמספרת את סיפורן של בנות מיוז נכתב כ-[μ's], תשע בנות שהופכות להיות איידוליות בית ספר במטרה למנוע מבית הספר שלהן להיסגר (לא מסביר. לכו תראו את הסדרה חח), וסדרת ההמשך/ספין-אוף בשם !!Love Live! Sunshine, שמגוללת סיפור דומה על 9 בנות שונות לגמרי שמתאספות לקבוצה בשם אקווה [נכתב כ-Aqours].
במשחק, הדמויות שמופיעות על קלפי ה-R ומעלה הן בעצם 18 הבנות האלו (חוץ משבעה קלפים בודדים שמכילים את היריבות שלהן מהסדרה).
לעומת זאת, כל קלפי ה-N מכילים בנות שהומצאו בשביל המשחק, ולכן אלו שכבר מכירים את הסדרה והדמויות עלולים להתבאס מכך שהן מה שממלא לכם את מלאי הקלפים בהתחלה (כמוני חח).
[אגב, כאשר תתחילו את המשחק, תתבקשו לבחור דמות אחת מה-18 שתקבלו עותק R אחד שלה שתעמוד כ'מנהיג' הקבוצה הראשונה שלכם, יחד עם עוד 8 קלפי N שתקבלו על ההתחלה.]
להבין את החלוקה של מיוז ואקווה זה דבר מאוד חשוב לאורך המשחק. אתם תראו שבמסך של בחירת הסיפור, במסך של השירים ובמסך הסקאוטינג – יש לכם כפתור קטן בצד שמאל למעלה שמאפשר לכם לשנות Mode בין מיוז לאקווה. זה משנה את כל התוכן שיוצג, ואפילו את מוזיקת הרקע. הסיפור שיוצג יהיה הסיפור של מיוז או אקווה, השירים שאותם תוכלו לבחור לשחק יהיו של מיוז או של אקווה, הסקאוטינג שתעשו יהיה למיוז או לאקווה… חשוב מאוד לשים לב על איזה מצב אתם, ולהבין שהמשחק מתפצל לשתי הקבוצות האלו.
המכנה המשותף בין הדמויות של מיוז ושל אקווה הוא ששתי הקבוצות מורכבות משלוש תלמידות י', שלוש תלמידות י"א ושלוש תלמידות י"ב. בנוסף, לכל אחת מהקבוצות הראשיות קיימות שלוש חלוקות בשם 'סאב-יוניטס', תת-קבוצות של כל קבוצה ראשית שמכילות מאגר שירים משלהן. אם כל זה לא מספיק, לכל אחת מהבנות יש אטריביוט ראשי, שבו הן חזקות יותר מצד עצמן, ולכן קלף שלהן בצבע הזה יהיה החזק ביותר.
אני יודע שהחלוקות האלו נשמעות כמו סלט יווני, אבל לדעת את ההגדרות של כל דמות ודמות זה יתרון כשרוצים לחתור להשיג אותן, או להרכיב קבוצה טובה. חשוב לדעת מה מייחד כל דמות ודמות.
אל תיבהלו, ברגע שאתם מכירים את הדמויות קצת, אני מבטיח לכם שלא תהיה בעיה לזכור מי שייכת לאן, ומכיוון שזה חשוב לעניין השגת הקלפים, ארחיב על כך בהמשך כאשר נדבר על סקאוטינג.
לעת עתה, אציג לכם דרך נחמדה להרוויח בונוסים נחמדים וגם להכיר את חברי הקבוצות – הסיפור.
הסיפור

כפי שניתן לראות בתמונה, ישנם שני סוגים של סיפורים. על הסיפורים הצדדים הסברתי בחלק הקודם ולא ארחיב עליהם שוב כאן, אך הסיפור הראשי הוא חלק ששווה להקדיש לו תשומת לב.
אתם יכולים לראות בתמונה שבצד השמאלי העליון ה-Mode של המשחק מכוון על מיוז, ולכן אם אבחר את ה-Main Story, הסיפורים שאצפה בהם יהיו של מיוז. לסיפור של אקווה, יש להחליף Mode.

הסיפורים שמובאים במשחק אמנם לא משקפים את הסיפור של הסדרה, אך הם יכולים לתת לכם רקע לא רע בכלל על הדמויות והקשר שלהן האחת-עם-השניה, ובכללי הם גם הרבה פעמים די משעשעים.
גם אם הסיפורים לא מעניינים אתכם, כדאי לצפות בהם מכיוון שבכל סיום של סיפור תקבלו בונוסים כמו כסף, שירים חדשים ואפילו אבני לב. מאוד שווה לעשות אותם, והם גם סוג של 'אבן דרך' להתקדמות שלכם במשחק.
הסיפורים של מיוז נפתחים ככל שאתם עולים ב-Rank (הרמה שלכם במשחק), ושל אקווה נפתחים ככל שתעשו עוד משימות הקשורות לאקווה.
4. סקאוטינג
ובכן, דיברנו על הסיפור והרקע מעט, דיברנו על הקלפים והאיסוף הרבה… ראינו שיש קבוצות שונות וקלפים בנדירויות שונות, ונותרה רק שאלה אחת חשובה… איך משיגים אותם בכלל?
אז… תכירו את המסך המפחיד והמרגש ביותר במשחק….

סקאוטינג, או 'שליפה' כפי שאנו נוהגים לקרוא לזה לפעמים… זה החלק הריזיקלי והמפחיד של המשחק חח. מדובר במשחק מזל, בו הסיכוי להוציא R הוא 80%, להוציא SR זה 15%, להוציא SSR זה 4% ולהוציא UR זה… אחוז בודד.
המטבע לשליפות הרציניות הוא אבן לב, שציינתי קודם כמטבע החשוב ביותר במשחק. תוודאו שאתם לא מבזבזים את אבני הלב על שטויות (ויש שטויות לבזבז עליהן), ובפרט בהתחלה נסו לחסוך כמה שיותר בשביל סקאוטינג!
שימו לב שגם כאן ישנה חלוקה בין אקווה למיוז, שמתבצעת לפי המוד שמכוון בצד שמאל למעלה. תיזהרו לא לחפש קלפים של מיוז כשאתם במצב אקווה בטעות – ברגע שתקלטו שאלו דמויות שונות זה יהיה מאוחר מדי חח…
ישנם מספר סוגים של סקאוטינג, כפי שניתן לראות בשורה שבצד שמאל של המסך. הסקאוט הראשון והבסיסי ביותר הוא ה-Honor Scouting, שאפשר לומר שהוא ה'ברירת מחדל'. המאגר של הסקאוט הזה מתעדכן מתקופה לתקופה, ותמיד הקלפים החדשים ביותר שיצאו במשחק יהיו בו.
ניתן לראות שיש לי שני כפתורים לשליפה – סולו (Scout 1) או 11 סקאוט (11 Scout).
סולו – זוהי שליפה של קלף בודד. המחיר שלה הוא 5 אבני לב, והיא לא משתלמת בשום פנים ואופן. לחלופין, ניתן לבצע שליפה בודדת על ידי כרטיס ירוק במידה ויש לכם (Scouting Ticket), כפי שניתן לראות באייקון. מכיוון שאין לו שימוש חוץ מאשר שליפות בודדות, אתם מוזמנים לנצל אותו לשליפה בודדת.
כשמדובר באבני לב, אני מאוד ממליץ להימנע משליפה בודדת בעזרתן. תשתמשו בהן אך ורק לסקאוט 11…
סקאוט 11 – הוא עולה פי עשר משליפה בודדת, אך מעניק בתמורה 11 קלפים (קלף אחד חינם) + קלף SR אחד מובטח! זה הסקאוט הבסיסי שאני ממליץ לכם לעשות על מנת לקבל קלפים נדירים יותר (לא שיש יותר מדי אופציות, פשוט אל תבזבזו על סולו חח).
לצד כפתורי השליפה תוכלו לראות מד כזה של כוכבים. הוא נקרא Honor Student Bonus.
זה מד שעולה בכוכב אחד על כל קלף שאתם שולפים משני סוגי הסקאוטים שציינתי. הוא יעלה ב-1 על סקאוט בודד, וב-11 על סקאוט 11. ברגע שהוא מגיע ל-10, הוא יתאפס ואתם תקבלו Scouting Coupon, 'כרטיס כחול' אחד. הם ממש שימושיים להשגת UR, ותזכרו זאת לכשאגיע לדבר על קופון סקאוטינג.
זהו ה-Honor Scouting. חוץ ממנו קיימים עוד שלושה סוגי סקאוטינג מרכזיים אחרים, שניתן לראות בצד שמאל (כן, אני יודע שיש שם יותר משלושה. תכף זה יהיה ברור).

Regular Scouting – זה סקאוטינג זול שהמטבע שלו הוא 'נקודות חברים' (אייקון של ידיים לוחצות), שניתן לקבל בקלות לאורך המשחק בדומה לכסף. הסקאוט הזה מעניק בדרך כלל קלפי N ומדי פעם גם קלפי R (קלפים שאתם יכולים לקבל אחרי שאתם מסיימים שיר). יתרון מיוחד שיש לרגולר סקאוטינג ושווה לדעת הוא שהוא המקום היחיד בו יכולים לצאת קלפי N של איוונטים (על איוונטים בכללי נדבר בהמשך), שלא ניתן להשיג באופן רגיל לאחר שנגמר האיוונט.
אגב, בכל יום תוכלו לעשות רגולר סקאוטינג בודד אחד בחינם. אחד אצל מיוז ואחד אצל אקווה.

Limited Scouting – אלו סקאוטינג 'מיוחדים' וזמניים, שלרוב מאגר הקלפים שלהם ספציפי יותר. למעשה, די טריקי לנסות להסביר איך הם עובדים, מכיוון שהם יכולים לבוא בהמון צורות וסגנונות שונים. הם דומים מאוד ל-Honor Scouting הבסיסי, אבל מאגר הקלפים שלהם לרוב יהיה מצומצם יותר (מה שמקל על הניסיון להשיג קלף מסוים או לבנות קבוצה חזקה), והם יכולים להכיל כל מיני גימיקים בשליפה.
במקרה הסקאוט המוגבל שבתמונה הוא סקאוט שמתמקד בקלפי בנות י"א של מיוז, ויש לו שלוש אופציות שונות במי להתמקד משלושת הבנות (הונוקה, קוטורי או אומי. בתמונה אני מתמקד באומי). בנוסף הוא מתמקד גם באטריביוט Pure (הירוק), כך שאם אני במצב שהקבוצה הירוקה שלי מפגרת מאחור מבחינת קלפים, ישתלם לי יותר לנצל אותו מאשר את הסקאוט הרגיל והרנדומלי יותר.
יש עוד כמה וכמה סוגים שונים של סקאוטינג מוגבלים. יש כאלה שמכילים 'שלבים' בשליפה, כך שהשליפה הראשונה זולה וככל ששולפים יותר המחיר עולה… יש סקאוטים עם בונוסים של חפצי ריפוי LP כבונוס לקלפים. יש קופסאות מיוחדות של קלפי UR במהדורה מוגבלת…
כשמדובר ב-Limited Scouting, כל מקרה לגופו ועדיף תמיד לקרוא היטב ולבדוק מה בדיוק הסקאוט מכיל בכל פעם.

Coupon Scouting – מעין 'בונוס' כזה של סקאוט, בו המטבע הוא הכרטיסים הכחולים שמקבלים על כל 10 כוכבים של המד, או שקונים בסטיקרים. הוא משמש לשליפות בודדות של סקאוטינג די מעניינים…
הראשון (בכפתור השמאלי) הוא סקאוט שעולה 5 קופונים כחולים, וזה הסקאוט השווה ביותר שיש לכרטיסים הכחולים להציע.
אנו שולפים בו קלף אחד בודד שיש לו סיכוי של 80% להיות SR, ו-20% להיות UR!! אני אישית ממליץ לכם בכל הצטברות של 5 קופונים כחולים – לעשות את הסקאוט הזה.
שתי אופציות אחרות לצדו הן:
– סקאוט של 10 קופונים שהוא 80% SSR ו-20% UR.
– סקאוט של 25 קופונים שהוא 100% UR. לא ממליץ עליו בכלל, מכיוון שבאותו מחיר אתם יכולים לשלוף 5 מהסקאוט הראשון והסתברותית – להוציא UR, לצד ארבעה SR-ים.
האפשרות האחרונה בתפריט הסקאוטים שלא צילמתי היא שליפה של קלפי עזר שיכולים להיות נדירים במיוחד במחיר של קופון כחול אחד. לא משהו שאני ממליץ עליו… אבל בחירה שלכם.
עד כאן בנושא סקאוטינג.
בואו נסקור שוב את כל הנדירויות וכיצד מקבלים אותן:
- קלפי N: לאחר שירים, רגולר סקאוטינג.
- קלפי R: לאחר שירים ורגולר סקאוטינג [נדיר מאוד]. הסתברות גבוהה בסקואטינג של אבני לב.
- קלפי SR: סקאוטינג של אבני לב. סיכוי של 100% בסקאוט 11. קופון סקאוטינג.
* ישנם קלפי SR שזוכים בהם באיוונטים. יש סיכוי נמוך יותר להוציא אותם בסקאוטינג לאחר שהאיוונט מסתיים. כמו כן, ישנם קלפי N שיוצאים באיוונטים, וניתן להשיג אותם ברגולר סקאוטינג בלבד בסיכויים נמוכים. - קלפי SSR ו-UR: יוצאים אך ורק בסקאוטינג שציינתי לעיל.
- קלפי עזר: גם הם מחולקים לנדירויות. לרוב משיגים אותם באיוונטים ובקמפיינים, לפי נדירותם. את הנדירים ביותר שבהם משיגים בקופון סקאוטינג המתאים.
מקווה שהכל מובן, ושיהיה לכם הרבה מזל בסקאוטינג! ^^
5. השירים
אה, מקווה שעם כל זה לא שכחתם שמדובר במשחק קצב, כן? חח
טוב, בכוונה פתחתי קודם בעולם המורכב של לאב לייב והקלפים… לסנן את מי שבא לחפש משחק קצב פשוט. אם שרדתם עד כאן – אומדטו, בואו נדבר טיפה על דרגות הקושי ואלמנטים שמרכיבים את מהלך השירים עצמם.
השירים, כמו הסקאוטינג והסיפור – מחולקים לאקווה ומיוז בעזרת כפתור הפלא שבצד שמאל למעלה. כל עוד לא נפעיל סינון כלשהו, אנו נראה את כל השירים הזמינים לנו של אותה הקבוצה. רוב השירים לא נכתבו בשביל המשחק, ולכן הם די איכותיים, וסתם ככה אומר באופן אישי שאני שומע אותם גם כשאני נוהג ביומיום. לא מעט מהם הכרתי בזכות המשחק ^^
לצערי, האפשרות לשחק בשירים היא לא חופשית, ודורשת 'מחיר כניסה' מסוים.
לאורך התמונות אני מניח שיכולתם לשים לב לפאנל שלמעלה, שמציג את מספר אבני הלב שלי, הכסף, הרמה, נקודות הניסיון, וגם… את 'נקודות החיים' שלי.
נקודות החיים, ה-LP, אלו הנקודות שדרושות בכדי לשחק בשירים. ברגע שאין לכם LP, לא תוכלו לשחק, והאפשרויות שלכם הן רק לחכות שה-LP יתמלא (בכל 6 דקות עולה נקודה אחת), או לבזבז אבן לב כדי לחדש את ה-LP שלכם בכמות המקסימלית שלו. אופציה נוספת היא לעלות רמה, ובכך כל ה-LP מתחדש בכמות המקסימום שלו כאילו השתמשנו באבן לב. הדבר היפה הוא שאם כבר היה לנו LP לפני השימוש באבן הלב או עליית הרמה – הוא יהפוך ל-Overflow ויעלה על המקסימום. כדאי לחסל את האוברפלוו כמה שיותר מהר, כי זכרו: "כל שניה שבה לא עולה לכם LP, הוא מתבזבז!" – ליה.
המקסימום LP שלכם מתחיל מ-25, ועולה ב-1 על כל שתי רמות שאתם עולים. בהתחלה זה יכול להיות מעט מתסכל לשחק כמה שירים ולחכות שה-LP יתמלא, אך עם הזמן זה נהיה פחות ופחות מורגש. מה שכן, החל מרמה 300, תור הזהב נגמר והמקס LP עולה על כל שלוש רמות.
מעבר לפרט המידע הזה, בואו נראה מה יש לנו לדעת על המסך הזה…

זהו המסך שממנו מגיעים לשירים. כמה דברים שכדאי לדעת:
בחירת רמת הקושי [אדום] – במשחק יש ארבע (או חמש) רמות קושי לכל שיר. הפער בין רמת קושי לחברתה הוא די משמעותי, ולכן כדאי לכם להתנסות ולהתאמן הרבה ברמה שמתאימה לכם לפני שתעלו הלאה.
שאלו אותי כמה פעמים איך אפשר להשתפר מהר, והתשובה היחידה שהייתה לי היא תרגול, תרגול ועוד קצת תרגול. אם אצטרך לתת עצה כלשהי, היא תהיה 'תשחקו עם אצבעות ולא אגודלים!' חח… יותר קל להשתפר באצבעות. מעבר לזה אומר לכם שימו לב לרמת הקושי המיוצגת בכוכב [ירוק בהיר, בתמונה זה 9]. גם בתוך רמות הקושי, יש יותר קשה ופחות קשה. כשאתם מרגישים שאיזי קל לכם, נסו את האיזי הקשים יותר של ה-2 או 3 כוכבים, ואז תעלו לנורמל הקל יותר וכו'…
רמת הקושי המוצגת בתמונה היא אקספרט, הרמת הנורמטיבית הקשה ביותר. ישנה עוד רמת קושי קשה אפילו יותר (מאסטר), אך היא לכמה שירים בודדים ונדבר עליה כשנגיע ל-B-Sides.
מידע שיר [ירוק כהה] – כאן מופיע מידע על השיר. צבע הרקע של הפאנל הזה הוא האטריביוט של השיר (כחול במקרה שלנו), שם השיר במרכז ( ?←HEARTBEAT במקרה שלנו), ורמת הקושי בכוכבים.
מולטיפלייר [חום] – זוכרים את ההסבר מקודם על ה-LP?
השירים לוקחים לכם LP בהתאם לרמת הקושי – איזי עולה 5 חיים, נורמל 10, הארד 15, ואקספרט/מאסטר 25. אתם יכולים להכפיל כמות החיים שתבזבזו עד פי-4, ולהשיג נקודות ניסיון ובונוסים כאילו שיחקתם ארבעה משחקים רצוף. זה טוב כשאין לכם זמן או סבלנות ואתם רוצים לחסל את החיים שלכם זריז… אבל לא מומלץ בדרך כלל, מהסיבה הפשוטה שקלפי N ובונד לא עולים במולטיפלייר, וגם לעניין הישגים זה נחשב סיום פעם אחת ולא ארבע פעמים.
מה שמזכיר לי אגב שלא סימנתי את ההישגים. מתנצל על זה~
בקצרה – רואים את שני גביעי ה-S הסגולים שמעל התמונה של השיר? בכל שיר שאתם עושים אתם מקבלים שלושה 'גביעים' בסוף, שנעים בין דירוג C לדירוג S (ואיתם תקבלו גם פרסים קטנים):
– גביע אחד על הניקוד. קבוצה בעלת צבע אחיד שבראשה עומד UR מתאים תוודא שתשיגו דירוג S כל הזמן.
– גביע על קומבו. ככל שהגעתם במהלך השיר לקומבו ארוך יותר, כך הגביע יהיה בדירוג גבוה יותר. S מסמל 'פול קומבו' – שמירה על הקומבו לאורך כל השיר, כשכל התווים הם Great או Perfect.
– גביע על מספר סיומים. ככל שתסיימו את השיר יותר פעמים, תקבלו את הגביע הטוב יותר. מולטיפלייר לא נחשב לעניין הזה.
בתמונה לעיל יש לי גביע S על ניקוד וגביע S על קומבו (פולקומבו בעצם). לא עשיתי את השיר מספיק פעמים כדי לקבל גביע על הסיום (למעשה, אני חושב שעשיתי את השיר הזה רק פעם אחת חח).
B-Sides [צהוב] – מאגר השירים הפשוט נמצא ב-Hits, אולם יש מאגר שירים נוסף שנקרא B-Sides. לרוב תמצאו שם מאגר מצומצם יותר של שירים שמכיל בין היתר:
– את האפשרות לשחק שיר רנדומלי באטריביוט מסוים שמשתנה בכל יום. כאשר משחקים שיר באופן הזה, מקבלים בונוס למד של קופסת הפרסים (אסביר בחלק הבא).
– את שירי ה-Daily, השירים הקשים ביותר במשחק (לצורך העניין, שיר דיילי ברמת איזי מגיע ל-5 כוכבים). השירים האלה מתחלפים בכל יום, ותמיד יהיו שניים מהם במיוז ואחד מהם באקווה.
– שירי קמפיין ושירי טוקן-איוונט.
– שירים ברמת מאסטר, הרמה הקשה ביותר במשחק.
לאחר שאנו בוחרים את השיר שאנו רוצים לשחק ואת רמת הקושי, נותר לנו לבחור עוד שני דברים חשובים – קבוצה שאיתה נשחק, וחבר שממנו נקבל בונוס:

בתמונה אנו רואים שבחרתי לשחק את השיר Aishiteru Banzai! שהוא שיר מאטריביוט ורוד (Smile), לכן בחרתי את הקבוצה הורודה שלי לניקוד מרבי.
בנוסף, אנו בוחרים 'חבר' שיעזור לנו לפני כל שיר. החבר שאנו בוחרים נותן לנו את הבונוס של 'יכולת המנהיג' שלו, שמתווסף על שלנו. במידה ואין לכם חברים במשחק, המשחק ייתן לכם רשימה של אנשים אקראיים עם יכולות מנהיג יעילות ואתם תוכלו לבחור, ולשלוח בקשת חברות לאחר השיר.
אגב, במקרה שלי נתתי כדוגמה את ליה, אם כי היכולת שלה פחות שווה לי (יש לי רק ארבעה קלפים של 'שנה שלישית' בקבוצה – ארי, נוזומי ושתי ניקו), ועדיף היה לי לבחור חבר עם יכולת מנהיג כמו שלי – 9% סמייל לכל הקבוצה ועוד 3% לכל בנות מיוז.
לאחר שבחרנו את הדברים האלו – אנו יכולים ללחוץ OK! ולהתחיל לשחק את השיר (;
מהלך המשחק

טוב, אז אמרתי בהתחלה משהו על תווים מתעופפים, נכון? אז במהלך השיר אנחנו נראה מעין חישוקים כאלה בצבע של האטריביוט של השיר, אלו בעצם התווים (ראו גיף לעיל. לא להיבהל, מתחילים ברמה קלה יותר…). הם יעופו לכיוון העיגולים בקצוות שמייצגים את בנות הקבוצה, ועלינו ללחוץ על התו הנכון בזמן הנכון, ברגע שהוא הכי חופף לעיגול של הקלף שלנו. זה נשמע פשוט, אך עם הזמן תגלו שזה מעט מורכב יותר מכפי שזה נשמע.
ישנם חמישה 'ציונים' על כל תו שתלחצו עליו. כל עוד תתמידו ללחוץ בתזמון הנכון והציון שלכם יהיה Perfect או Great, המשחק יספור לכם Combo, או 'רצף' של תווים שאתם מבצעים מבלי לפשל. כל זמן שאתם בקומבו, הניקוד שלכם על כל תו יעלה משמעותית עד שהקומבו 'יישבר' או עד שתסיימו את השיר. בואו ונסקור את סוגי הציונים:
– Perfect: הלחיצה הייתה מושלמת.
– Great: הלחיצה הייתה ממש קרוב למושלמת.
– Good: לא באמת טוב כפי שזה נשמע. מדובר בלחיצה חופפת חלקית, והציון הזה שובר קומבו. יתרה מזאת, ציון כזה בתו מסוג 'כוכב' גורם לפיצוץ שמוריד לא מעט סטאמינה.
– Bad: הלחיצה הייתה מוקדם או מאוחר מדי. שובר קומבו ומוריד סטאמינה.
– Miss: לא הייתה לחיצה כלל, או פישול בתו ארוך. שובר קומבו ומוריד סטאמינה.
ובאותה נימה נסקור גם את סוגי התווים השונים:
– תו רגיל (חישוק ריק): פשוט ללחוץ, אין הרבה מה להתחכם.
– תו ארוך (חישוק ש'שביל' לבן יוצא ממנו): יש ללחוץ עליו ולהחזיק את האצבע. בסוף ה'שביל' יגיע תו בצבע זהב שכאשר הוא יחפוף לעיגול של הקלף, יש להסיר את האצבע.
– תו כפול (חישוק עם פס לבן בתוכו): תמיד שניים כאלו יגיעו ביחד, ויש ללחוץ על שניהם בו זמנית. אם נראה לכם ששני תווים הגיעו יחד אבל הם לא מסומנים בפס, הם כנראה לא ביחד ותבדקו שלא קיבלתם Good על זה חח.
– תו כוכב: תו שמביא בונוס נקודות, אך מצד שני פישול בו (גם ב-Good) גורם לפיצוץ שמוריד הרבה סטאמינה.
[– תו החלקה (רצף תווים עם חץ בתוכם): סוג שמופיע אך ורק בשירים הקשים ביותר של רמת מאסטר. יש להחליק את האצבע לאורך התווים.]
במידה והצלחתם להתמיד בקומבו מתחילתו ועד סופו מבלי לפשל כלל – המשחק יציין זאת בלוגו חמוד בצבע סגלגל שעליו יהיה כתוב FULL COMBO:

באופן אישי, האגו שלי חותר להשגת 'פול קומבו' בשיר כהישג המציין שליטה בו.
בהצלחה לכם! (;
קופסת הפרסים
אולי אתם תוהים לעצמכם בשלב הזה – בשביל מה אנחנו צריכים ניקוד גבוה בכלל? מה זה נותן?
אז, קודם כל אגו. מה, לא שווה? ^^
וברצינות עכשיו, כשתתחילו לשחק בטח תשימו לב שלאחר כל משחק ישנה 'קופסה' כזאת עם מד שעולה… הנה תמונה שלה:

הקופסה הזאת מכילה פרסים מגוונים, שמשתנים על פי השווי של הקופסה. ככל שהניקוד הממוצע שלכם גבוה יותר, כך הסיכוי שתקבלו קופסה טובה יותר גבוה יותר. בחרתי בתמונה בה אנו יכולים לראות את הקופסה הגבוהה ביותר – זו שדורשת 4 מיליון נקודות לפתיחה. בתמונה אנו רואים שהניקוד שהשגתי לאותו שיר הוא 633,307, שנכנס ישירות למד המצטבר של הקופסה. ברגע שהגעתי ל-4 מיליון (ככל הנראה אחרי עוד שיר או שניים) – הקופסה נפתחה והשגתי את הפרסים.
הדברים שיוצאים מהקופסה יכולים להיות דברים לא מעניינים כמו כסף, נקודות חברים או יכולות SIS בסיסיות, אך אם יש לכם מזל (ויש סיכוי גבוה יותר ככל שהקופסה טובה יותר) – תוכלו לקבל קלפי עזר או יכולות SIS נדירות יותר. אמנם הסיכויים לקבל משהו טוב הם לא גבוהים במיוחד, אך אם חיפשתם סיבה טובה לצבור ניקוד גבוה – הרי שמצאתם אותה בפתיחת קופסה שווה שוב ושוב כמה שיותר בקלות ^^

מספר שנים מכובד לאחר יציאת המשחק, נוסף גימיק חדש שהפך את עניין קופסאות הפרסים למעניין יותר -הביצים!
לאחר שתסיימו שיר, ייתכן שתקבלו הודעה כמו זו שבתמונה המציעה לכם להחליף את הקופסה הנוכחית בביצה. אם תסכימו, הקופסה הקודמת תיעלם (ותחכה לכם מאותה נקודה לאחר שתשלימו את הביצה), ותוחלף בביצה המוצעת.
הביצים דורשות הרבה יותר נקודות לפתיחה, והביצה השווה ביותר מגיעה ל-10 מיליון נקודות! בנוסף, יש מספר רב של סוגים לביצים שניתן לזהות על פי הצבע. יש ביצה אחת לכל אחת מ-18 הבנות של מיוז ואקווה, ועוד ביצה אחת כללית של מיוז וביצה אחת כללית של אקווה.
הביצה יכולה להביא פרסים פשוטים כמו כסף ו-FP, ודברים מיוחדים שיכולים לצאת רק בביצים כמו יכולות SIS של 5~6 סלוטים. ההבדלים בין צבעי הביצים הוא טייטלים, יכולות ורקעים אקסקלוסיביים, שמשוייכים למי שהביצה שייכת לה. כמו הקופסאות, ככל שביצה דורשת יותר ניקוד לפתיחה, היא מכילה פוטנציאל לפרסים שווים יותר.
דבר נוסף בנוגע לקופסה ולביצה – המולטיפלייר כן עובד, כך שאם תשחקו בשיר פי-4, הניקוד יכפיל את עצמו ב-4 לפתיחת הקופסה/הביצה. זה לא הופך את זה לשווה יותר, אבל זה כן אומר שאתם לא תפסידו מהבחינה הזאת אם אין לכם זמן או סבלנות לשחק.
זהו, זה פחות או יותר הבסיס למשחק וכל מה שצריך לדעת כדי להתאקלם בו היטב. כמובן שישנם עוד דברים קטנים שטמונים בחובו של המשחק, אך יש דברים שאמורים להישאר לניסיון ולחוויה האישית שלכם~
אני רוצה רק לתת קרדיט גדול ל-TsUNaMy WaVe שבכלל הכניסה אותי לעסק המפוקפק הזה, הדריכה אותי בתחילתי ועזרה לי רבות גם עם המדריך הזה בהערות והארות. טנקיו ליה ^^
שאלות נפוצות
ש. על פי מה נקבעת כמות הבונד שמקבלים בסוף שיר?
ת. לכל שיר ושיר יש כמות בונד מקסימלית שהוא מביא כאשר מבצעים אותו 'פול קומבו'. הכמות משתנה משיר לשיר ומרמת קושי לרמת קושי. ככל שבשיר ישנם יותר 'פאשלות' (Good ומטה), כך כמות הבונד המתקבלת בסוף השיר פוחתת. הבונד מתחלק בין חברי הקבוצה איתה שיחקתם באופן שווה פרט למנהיג (מרכז הקבוצה) שמקבל יותר. קלפים עם בונד מלא לא 'יקחו' מכמות הבונד המתקבלת.
לדוגמה: יש לי קבוצה שהמנהיג שלה וכל הקלפים חוץ משניים הם במקס בונד, וקיבלתי 50 בונד מהשיר, הבונד יתחלק בין השתיים שנשארו 25 בונד לכל אחת. לפיכך, כאשר אתם מנסים להעלות בונד לקלפים, עדיף לצרף קלף אחד לקבוצה קיימת שקלפיה טובים ובעלי בונד מלא, ולהחליף אותו בכל פעם שאתם מסיימים – מאשר לעשות קבוצה אחת של קלפי 0 בונד שתעלה לאט לאט.
ש. האם יש אפשרות להגדיל את אחסון הקלפים?
ת. יאפ, 4 מקומות על כל אבן לב, עד 1000 מקומות סך הכל.
ניתן למצוא את האפשרות ב-Shop.
ש. הקמפיין מצריך לשחק שיר שעוד לא השגתי! מה זו האפליה הזאת?
ת. בכל קמפיין שמצריך השלמה של שיר מסוים, מגיעה גרסה של השיר לרשימת ה-B-Sides שזמינה לכולם באופן זמני.
נכון, זה מבלבל שכאשר לוחצים על ההמעבר לשיר דרך ה-Goal מגיעים לתפריט ה-Hits ומקבלים הודעה שהשיר לא נמצא, אבל תמיד הוא יהיה זמין גם בבי-סיידס וניתן להשלים את המשימה גם מגרסת ההיטס וגם מגרסת הבי-סיידס.
ש. אגודלים או אצבעות – איך עדיף לשחק?
ת. אין לזה תשובה מוחלטת, וזו שאלה עתיקת יומין בקרב הקהילה.
אני שחקן אצבעות, וליה שחקנית אגודלים. ליה בכל אופן מודה שלשחק אצבעות מקנה רף שיפור גבוה יותר, ואני די הוכחתי את הטענה הזאת (אני משחק פחות מחמישה חודשים, והפעם הראשונה שפילקמבתי אקספרט הייתה אמנם אחרי מאה ניסיונות, אבל בדיוק יומיים לפני שמלא לי חודש למשחק). בכללי, אני חושב שלשחק אצבעות זה הרבה יותר אפקטיבי וקל, ונדהם כל פעם מחדש לראות את ליה מפלקמבת אקספרט באגודלים חח… אבל החיסרון הבולט של משחק אצבעות הוא שאתה קצת מגובל מבחינת 'תנאי שטח'. ליה התרגלה לאגודלים כי היא הייתה משחקת בצבא ובכל מיני מקומות שלא אפשרו משטחים נוחים, וללא משטח נוח ובגובה מתאים – לא תוכל לשחק בצורה אפקטיבית, כך שזה חיסרון בולט.
אישית אני ממליץ על אצבעות אם אתם יכולים להרשות לעצמכם לוותר על ה'לשחק בכל מקום'. הרבה סרטונים שראיית הם על שחקני אצבעות. זה נוח יותר והרבה יותר קל להתרגל ולהתמקצע בהם.
מה שכן, רוב שחקני העולם הם שחקנים אגודלים, למרבה הפלא, ובנוסף, יש חבר מוכשר ומפורסם בקהילה העולמית המכונה umidah, שהוא נאמן מושבע למשחק אגודלים ומקור ההשראה של ליה חח… כך שאני מניח שגם אגודלים זה לא רע במיוחד.
מה שיותר נוח לכם בשורה תחתונה~
ש. שילמתי נקודות חיים על שיר והמשחק יצא לי בגלל עדכונים כלשהם… החיים יחזרו?
ת. עם כל הכאב – לא.
לא משנה אם שילמת חיים על שיר רגיל או על משחק באיוונט. לא משנה אם הסיבה הייתה כי נגמרה לך הסוללה או כי המשחק עבר עדכון – LP ששולם לא חוזר.
לסיום, אתן אתרי מידע טכני שימושיים מאוד למשחק:
- http://kachagain.com/llsif/ – האתר האהוב עלי בכל הקשור למידע ולתוכן על המשחק.
יש שם כל מה שתרצו לדעת ושהוא לא מתמטיקה מורכבת. תוכלו לראות את הסטים של הקלפים, לסקור יכולות, לראות מידע על האיוונטים שעתידים להגיע, מידע טכני על השירים ועוד… - https://schoolido.lu/ – פלטפורמת מידע נוחה ונעימה לסקירת קלפים ושירים.
ניתן גם לבנות ולעדכן את ה'אוסף שלכם' כך שיהיה קל להציג אותו ברחבי האינטרנט.
תחשבו על זה כמעט MAL של המשחק. - http://decaf.kouhi.me/lovelive/ – זו ויקיפדיה טכנית כבדה על המשחק.
היא מכילה כל נתון טכני מספרי מדויק שיכול להיות לתועלת, והיא הכלי מספר אחד להארדקורים שרוצים להשיג את הבסט של הבסט בכל מה שקשור למספרים במשחק.
מקווה שלא ברחתם באמצע, ואם עוד מישהו אחד רכש הבנה מעט על המשחק או יותר טוב – החליט לתת לו צ'אנס בזכותי – אני את שלי עשיתי (;
אז, שיהיה לכולכם משחק מהנה באיידול הל! ^^